Op zaterdag 21 januari organiseert Aikibudo België een internationale stage in het BLOSO-centrum Herentals. Deze stage wordt geleid door meester Alain Floquet (8e Dan) en meester Paul Patrick Harmant (6e Dan).

Er zijn deelnemers uit Frankrijk, Nederland en Tsjechië. Deze stage is toegankelijk voor beoefenaars van alle krijgskunsten.

Naar goede gewoonte organiseert Aikibudo België elk jaar drie stages waarop alle Belgische Aikibudoka hun kennis kunnen bijschaven. Deze stages zijn steeds open stages, wat wil zeggen dat ze toegankelijk zijn voor beoefenaars van alle krijgskunsten.

Tweemaal per jaar wordt deze stage geleid door meester Paul Patrick Harmant (FR). Hij is 6e Dan Aikibudo en een van de directe leerlingen van meester Alain Floquet (FR), de stichter van het Aikibudo. Meester Harmant is technisch verantwoordelijke voor België en komt in die hoedanigheid al meer dan 25 jaar stages leiden.

Sinds enkele jaren komt ook meester Floquet zelf een maal per jaar een stage in België leiden. Het feit dat de stichter zelf naar België komt, bewijst dat het niveau in België meer dan behoorlijk is en steekt dus een hart onder de riem van alle Belgische beoefenaars.

Dit jaar heeft Aikibudo België een stage kunnen organiseren onder leiding van Meester Floquet, geassisteerd door Meester Harmant. Het is hoogst uitzonderlijk dat deze twee grootmeesters samen een stage leiden, en daarom verwacht men zeer veel deelnemers. Zowel Aikibudoka als anderen, en zowel Belgen als mensen uit Frankrijk, Nederland en zelfs Tsjechië!

De stage gaat door op zaterdag 21 januari van 09u00 tot 12u00 en van 14u00 tot 17u00 in het BLOSO-centrum, Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals. Meer info via info@aikibudo.be

Aikibudo is een klassieke Japanse krijgskunst waarin zowel gewapende als ongewapende technieken worden bestudeerd. Door het feit dat gezocht wordt naar efficiëntie en authenticiteit is er geen wedstrijd-aspect. Elke Aikibudoka streeft er enkel naar beter te worden dan hij of zij gisteren was.

http://www.aikibudo.be